Skip to content Skip to footer
gradina baška voda

Gradina – vidikovac

Na mjestu današnje Baške Vode u antičko doba postojalo je naselje i utvrda čije ostatke još uvijek možete vidjeti na Gradini,

Read more

smokva baška voda

Smokva – kraljica Dalmacije

Smokva – kraljica ljeta, slatka ko med, il’ je voliš ili ne. Nije bez razloga da je latinski naziv za smokvu – ‘Ficus carica’. Mnogima u Dalmaciji to je omiljeno voće u kolovozu…

Read more

Glumci u Zagvozdu 2021

Susreti ove godine broje svoje 24. izdanje koje će se održati svake subote počevši od od 03.7. – 14.08. 2021. Ne propustite ovaj kulturološki događaj malog mjesta u Zabiokovlju.

Read more

Tea Jurišić – vizualna umjetnica, nomad i puno toga…

Renomirana ilustratorica, inače rodom iz Baške Vode koja se u doba pandemije odlučila na vrlo neobičan pothvat – putovanje po Europi i to kamperom. Odakle joj ta ideja, kako crpi inspiraciju, kako vidi razvoj Baške vode iz pozicije umjetnika, saznajte u nastavku…

Read more

Eko akcija čišćenja podmorja Baške Vode

Povodom Dana planeta Zemlja, prošle je nedjelje organizirana akcija čišćenja podmorja baškovoških plaža. Akcija je uspješno održana i okončana te je podmorje plaže Nikolina i plaže Podluka uspješno očišćeno.

Read more

baška voda fontana

Fontana “Izvorište” Baška Voda

Fontana “Izvorište Baška Voda” sagrađena je 2007. godine, i to nedaleko od izvora pitke vode kojem je i dobila ime. Simboličan je to spomenik izvoru pitke vode koja se preljeva preko kamenih blokova, no ujedno predstavlja i spomenik vrijednim seoskim baškovoškim ženama, takozvanim praljama koje su stotinama godina rublje prale upravo na ovakvim izvorima vode.

Read more

Vjerni gosti Baške Vode

Oni znaju sve, gdje se najbolje jede, pa ih često i njihovi domaćini priupitaju za savjet dobrih lokalnih restorana jer svaki poznaju u dušu.

Read more

baška voda bura

Marčana bura

Bolje da te nije, nego da te ožujsko sunce grije” – kaže stara narodna izreka za Ožujak. Mjesec je to koji je u narodu, unatoč naglim vremenskim obratima, rado očekivan, specifičan po tome što je prijelazni.

Read more