Skip to content Skip to footer

Brač i Hvar

Brač i Hvar

Želite li upoznati otočki život a smješteni ste u Baškoj Vodi ili Promajni, do Brača i Hvara možete se zaputiti rezervirate li jednodnevni izlet s brodom. Nekoliko je brodova u baškovoškoj lučici koji nude ovaj tip jednodnevnih izleta (Bibe, Padre, …) s uključenim doručkom i ručkom. Cijene izleta variraju od broda do broda, ovisno od ponude.
Vožnja brodom kreće rano ujutro iz lučice i traje oko 2 i pol sata u jednom pravcu a povratak očekujte negdje oko zalaska sunca do 6 popodne. Svakako preporučam ovu brodsku avanturu jer ćete se tako upoznati i s ljepotama bračkog kanala a možda vam se posreći da osim galebova vidite i dupine…
Tijekom vožnje ponudit će vam domaću rakiju ili liker te pecivo za doručak da vam probude nepca…no probudit će i galebove koji će vas pratiti u stopu tokom vožnje i tražiti svoj zalogaj. Prizor je to koji ćete htjeti ovjekovječiti svojim fotoaparatom, baš kao i ja jednom prilikom.

 

Galebovi u Bračkom kanalu – privatni album

brački kanal i galebovi

Jelsa na Hvaru

Prva postaja do kuda vas većina brodova vozi jest gradić Jelsa na Hvaru. Na Jelsi brodice obično ostaju oko sat vremena što je dovoljno za prošetati starom gradskom jezgrom i svratiti do vinskog podruma obitelji Tomić te kušati tradicionalna otočka vina ali degustirati tradicionalna otočka jela. Svakako preporučam.
Kad vam brodarsko osoblje s lučice počinje zviždati vrijeme je da se vratite na brod jer izlet ide dalje do druge i posljednje postaje – Bola na otoku Braču.

Bol na Braču

Vremena za upoznavanje s Bolom i jednom od najrazvikanijih plaža Zlatni rat, bit će i više nego dovoljno. Imate ćete oko 3 puna sata za tu avanturu. S obzirom da je sama plaža Zlatni rat smještena s druge strane otoka, od lučice gdje vaš brod staje voze manji turistički taxi brodovi koji vas, uz dodatnu nadoplatu, mogu odvesti do poznate plaže. Ukoliko vam je vožnje brodom za sada dosta, do plaže se možete zaputiti i dugom promenadnom šetnicom, trebat će vam oko 20 minuta – ovisno o brzini hoda. Nekako sam uvijek bila pobornik dugih šetnji pa je ovo moja topla preporuka jer ćete šetnjom zapaziti brojne manje uvalice gdje možete uživati u više privatnosti, skriveni u borovoj hladovini od znatiželjnih pogleda.
Osim plaže, na Bolu se nalazi i dominikanski samostan te pustinja Blaca – pustinjačko prebivalište oko 2 km sjeverno od istoimene uvale na južnoj obali Brača. Svakako preporučam da se u nekom sljedećem posjetu ovom otoku uputite samostalno neovisno o organiziranom izletu, primjerice katamaranom iz Splita, jer ćete tako imati puno više vremena za detaljno istraživanje.

 

Leave A Comment