Skip to content Skip to footer

Destinacija iz snova

Kada biste sada u ova čudna vremena imali prilike odabrati svoje putovanje, kamo bi voljeli pobjeći? Razmislite…
Puno je podataka o tome koju destinaciju posjetiti i koja je ‘ona prava’. Putovanja su nam sada svima uskraćena ili barem s puno prepreka u realizaciji s obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom Covid-19, no zato nam nitko ne može oduzeti maštu da barem u mislima otputujemo na neko ljepše mjesto.
Zamislite mir, tišinu, šljunčanu plažu pred kućom, predivno plavo more, vedro nebo, i k tome još dobro društvo, ma što vam više treba…

Najneobičnije ljeto je iza nas a pred nama mnogo neizvjesnih dana i mjeseci kako će dalje život izgledati. Kad se vratimo nekoliko mjeseci unatrag, tamo negdje sredinom srpnja izašao je članak u prilogu jednih britanskih novina kako je ‘Hrvatska – destinacija za odmor nakon lockdowna’.
Britanci su stavili naglasak na nautiku, gastronomiju, kulturu, aktivni turizam, destinacije na kojima su snimani svjetski filmovi i serije. Nahvalili su nas kao sigurnu destinaciju i k tome vrlo šarmantnu zemlju koja ima sve.
Izvor:
creative.dailymail.co.uk

Razlog toga su vjerovatno i intenzivne kampanje kreirane za britansko tržište čim je Hrvatska stavljena na listu sigurnih zemalja – rekao je direktor turisitičke zajednice Kristijan Staničić. Nadodao je kako je ovako pozitivan prilog zasigurno pridonio pozicioniranju Hrvatske kao poželjne i sigurne destinacije u Velikoj Britaniji, posebno srednjeg i južnog dijela Dalmacije gdje britanski turisti najčešće odsjedaju.

Da se vratim na sadašnje stanje, naime, nedugo nakon objave gore navedenog članka Hrvatska je ipak stavljena na crvenu listu za Britance radi epidemiološke situacije, no to nas ne sprečava da i dalje maštamo o boljim danima.

Hrvatska je nebrojeno puta bila na mnogim listama kao jedna od najpoželjnijih destinacija za odmor upravo radi svojih predivnih plaža i brojnih drugih sadržaja.
Želimo vjerovati kako će ovo trenutno stanje u svijetu što prije doći svome kraju kako bi uživali u svim blagodatima putovanja i svemu onom lijepom što nam je trenutno uskraćeno.

Zapamtite, maštanje i nadanje nitko vam ne može uskratiti!

  Baška Voda, sv. Nikola (zaštitnik)

 

Leave A Comment