Skip to content Skip to footer

Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo

Ponuda parka Biokovo bogatija je za spektakularno uređenu ‘nebesku šetnicu’ koja oduzima dah. Ukoliko boravite u blizini svakako preporučamo ovaj izlet. Posjet vidikovcu ‘SkyWalk’ od sada je uključen u cijenu ulaznice za park Biokovo.
U isto vrijeme ovdje će moći biti najviše trideset osoba i svi će trebati obrisati svoje cipele kako bi se zadržala prozirnost staklene površine.

Svečano otvorenje ovog magičnog vidikovca planirano je za 1. srpnja 2020., a vidikovac će biti otvoren za sve posjetitelje od četvrtka 02. srpnja.

Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info – centar. U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.
Glavna značajka ovog vidikovca je staklena platforma u obliku potkove koja strši 12 metara od litice planine. Ukoliko je vrijeme vedro pogled s ove platforme seže čak i do susjedne Italije. Ovaj pogled doslovno oduzima dah jer se ispod vas nalazi duboka provalija.
Pogled vrijedan ‘milijun dolara’ ovdje nije samo uzrečica već stvarnost. Projekt vidikovca financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te čini financijski najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti Javne ustanove „Park prirode Biokovo“.

Do vidikovca se dolazi strmom biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj. Ukoliko dolazite osobnim automobilom pozivamo vas na veliki oprez jer po putu možete naići na razne nepredviđene situacije i domaće životinje poput krava koje bi vam mogle prepriječiti put. Uskoro se planira uspostava veza sa shuttle busevima koji bi razvozili turiste do vrha.

 

Foto: Plamenko Cvitić

 

Leave A Comment