Skip to content Skip to footer

Baška Voda

Općenito o naselju

Podno dominatnog Biokova smjestio se biser Makarske rivijere – Baška Voda. Nekad mjesto ribara, pomoraca i težaka, danas je moderni turistički gradić sa svim sadržajima i obilježjima mediterana. Geografski pripada srednjoj Dalmaciji a nalazi se između masivne planine  Biokovo i bračkog kanala, te 48 km južno od Splita. Baška Voda oduvijek je bila mjesto pomoraca i okrenuta moru, no na obroncima planine Biokovo i u Baškom polju vrijedne su ruke težaka obrađivale i male komade plodne zemlje od čega su hranili svoje obitelji.

Ime Baška Voda prvi se puta spominje u 17. stoljeću. (1688.g)., a glavni motiv naseljavanja ovog područja bio je izvor pitke vode desetak metara od mora gdje su zajedno sa svojom stokom dolazili stanovnici obližnjeg sela Bast. Stoljećima se ovdje živjelo se od pomorstva, ribolova, maslinika i vinogradarstva. Mjesto dugo nije znalo za užitak sunčanja i kupanja kao što je danas  Tek početkom 1920.-ih i 30-ih godina prvi gosti Poljaci i Česi donose ono što danas zovemo turizmom.
U sastavu općine Baška Voda nalaze se naselja: Bast, Baška Voda, Bratuš, Krvavica, Promajna i selo Topići.

Biserne plaže
Duge šljunčane plaže i prirodna borova hladovina ono je što privlači turiste u ovaj kraj. Sve plaže imaju raznolik i bogat sadržaj pa će svatko pronaći nešto za…
Tajnovito nasljeđe
Čisto more i duge šljunčane plaže karakteristike su ovoga kraja svima dobro znane. No mjesto bilježi i dugu povijest te brojne spomenike.
Neotkrivena priroda
Prirodu Baške Vode i okolice upoznajte kroz brojne aktivnosti koje mjesto nudi, od izleta u Park prirode Biokovo, do vožnje parasailingom i pogledom na predivnu panoramu mjesta.
ID: www.apartmaniskalinada.com Built: 2001.
Address: Baška Voda
Added: 15.06.20
Villa Tomislav
Address: Baška Voda
Added: 28.08.21
Address: Spiline ul. 51Baška Voda
Added: 29.09.21